TOP termékek

entikvarium.hu e-könyv letöltő oldal - ezen az oldalon e-könyveket tud letölteni - tökéletes e-könyvek e-könyvolvasóra

Friss bokréta, mellyel hazájának kedveskedik Fáy András

Friss bokréta, mellyel hazájának kedveskedik Fáy András
Friss bokréta, mellyel hazájának kedveskedik Fáy András
Részlet:

Csörgey Tanácsos egy nagyot prüszszentett – ’s meghólt.
Prósit! kiált szíves hangon az ágy fejinél űlő testvére az öreg Csörgey Óbester, a’ ki viszont köszönetet nem kapván, gondosan tekint Öccsére, ’s ennek merevedő szemein a’ halál’ zászlóját látván kiütve, ijjedten ejti Bethlen Gábor idejebeli ízmos pípáját a’ szék alatt hortyogó mopszlira.
Kiszenvedtél tehát édes Öcsém, szóll fojtott hangon az Óbester; befogja jobbjával testvére’ szemeit, balkezével pedig barázdás orczáin rezegő könnyeit törli. Menj békével, ’s készíts számomra is quártélyt jó Öcsém!
Oda van szegény! kiáltja elébe Margit Kisaszszonynak, a’ kit kedves mopszlija sikóltása lélektelen nyargaltatott a’ harmadik szobából elő. Oda van szegény!
Uram ne hagyj-el, hát mi lelte? kérdi visítva a’ Kisaszszony, ’s nagy sebbel szalad ölebéhez. Már tudom megint az az átkozott nyólczágú sarkantyú –
Frack! kiált boszszonkodva az Öreg, a’ ki ezen ruha nemét soha sem szívelhetvén, nevén szokott káromkodni, ’s ezen szó csalhatatlan jele vólt haragjának, Frack! ez van oda, az ágy felé mutatván.
Ez is? kérdé bámúlva Margit, ’s szemei’ záporai megeredének. De hogy ezen könnyek a’ szegény megbóldogúltt Tanácsosnak folytak é, vagy a’ pípamájat kapott mopszlinak? mindekkoráig titok a’ Túdósok előtt.
Elég az ahhoz, hogy csuklások között síra, mellyekre az Orvos is, a’ ki az óldalszobában Don Quichottot olvasá, berohana, ’s megértvén a’ Tanácsos’ dicsőülését: lehetetlen! felkiált ’s a’ pulsushoz kapkod. Ennek lehetetlen vólt még meghalni! Az én számolásom szerint még két hónapig. –
Kőhordtát! tán csak nem gondolja az Úr, hogy megfojtottam az Öcsémet?
Isten őrízz, Domine Illustrissime! de én valóban meg nem foghatom – én mindent elkövettem ezen drága szövétnek élesztgetésén, ’s dicsekedés nélkűl légyen mondva, már félesztendeje miólta ezen beteggel a’ halált injúriázom. Méltóztassa azt nékem megengedni Nagysád, hogy én egy különös Értekezésben megmutathassam azt világosan, hogy Tanácsos Úrnak még lehetetlen vólt meghalni. A’ becsűlet mindennél elébb való.
Isten hírével! felelt boszszonkodva az Óbester, ’s egy ablakba háttal fordúlt az Orvosnak.
Nem sokára megszóllaltak a’ harangok, az Óbester sűrűbben törlé könnyeit; a’ Kisaszszony pedig a rendtartáshoz képest olly jajveszékeléshez kezde, hogy a’ cselédeken kívűl még az Udvari agarak is accompagnirozásra indíttattván, nem sokára az egész Csörgei Udvar olly képet őltöze magára, mint Trója lehetett megvétele’ alkalmatosságával.

Hogyan kapom meg az e-könyvet? i Csak tegye a kosárba a terméket (klikkeljen a kosár gombra) és utána menjen végig a regisztrációs folyamaton. (ezt csak egyszer kell megtennie) Miután bankkártyával kifizette a terméket, lépjen be a fiókjába a jobb felső sarokban található bábu ikonnál. Miután a belépés megvolt a megrendelések menüpontban megtalálja a megvásárolt tartalmat/tartalmakat. Klikkeljen rá és azonnal elkezdődik az e-könyv letöltése. Alapértelmezett "letöltés" mappába tölti le a számítógépén. Ezután másolja be az e-könyvolvasójába a letöltött e-könyv fájlt. (Kindle készülékeken a documents mappába kell bemásolni)

Működik az e-könyv olvasómon? Minden e-könyvolvasón olvasható a nálunk vásárolt e-könyv. 

Lehet nagyítani? Igen. Lehet változtatni a betűtípust és méretet. A letöltött e-könyveink ugyan olyanok mint a papírra nyomtatott könyvek.

 

390 Ft
Adatok
Cikkszám
17430