TOP termékek

entikvarium.hu e-könyv letöltő oldal - ezen az oldalon e-könyveket tud letölteni - tökéletes e-könyvek e-könyvolvasóra

Cserebogár úrfi a tengeren

Cserebogár úrfi a tengeren
Cserebogár úrfi a tengeren
Részlet:

Cserebogár úrfi egy reggel nagyon rosszkedvüen ébredt föl a körtefalevelen, melyen az éjt töltötte. De nem is csoda, mert a legédesebb álmából fölkeltette egy fiu és egy leány, névszerint Pista és Katica, a kik a fa alatt zajongtak s az ő nevét kiabálták. Cserebogár úrfi megdörzsölte a szemét, nyujtózkodott, ásított, aztán lenézett a földre:
– Mi tetszik, gyerekek, ilyen korán reggel?
Pista fölkiáltott:
– Cserebogár, sárga cserebogár, mondd meg nekem, mikor lesz nyár?
Cserebogár úrfi haragosan visszafelelt:
– Azért se mondom meg. Még aludni se hagytok? Kérdezzétek meg a kakuktól.
Ezzel Cserebogár úrfi hátat fordított Pistának, Katicának s úgy dohogott magában:
– Már az mégis sok, a mit az emberek egy magyar cserebogártól kivánnak! Korán reggeltől késő estig azon kell törni a fejünket, mikor lesz nyár és meddig élnek az emberek? És még mennyi a dolog! Mennyit kell rágni, rágicsálni! Jaj, rá sem merek gondolni. Ezen a mai szent napon is le kell rágnom tizenkét levelet erről a fáról... Én bizony nem maradok Magyarországban, hanem elmegyek a tengerre.
Pista újra fölkiáltott a fára:
– Cserebogár, sárga cserebogár, mondd meg nekem, mikor lesz nyár?
Cserebogár úrfi gondolt egyet. Nyájasabban felelt vissza:
– Jól van, Pista pajtás, megmondom, ha csinálsz nekem egy gyönyörű szép papirhajót.
– Csinálok, Cserebogár úrfi, azonnal csinálok! Aranypapirból lesz az oldala, ezüstpapirból a feneke, piros csillag lesz az elején, nemzeti színű zászló a hátulján.
Erre Katica is fölkiáltott:
– Cserebogár, sárga cserebogár, mondd meg nekem, sokáig élek-e?
– Megmondom, kis Katicám, ha készítesz a hajóra egy gyönyörű szép vitorlát!
– Készítek, készítek, Cserebogár úrfi! Kötőtű lesz a rúdja, selyempapir a vitorlája, magyar nemzeti a címere.
A gyerekek elkészítették a hajót. Jaj be szép volt! No már ilyet még az ó-budai hajógyárban sem tudnak csinálni, pedig ott nagy mesterek vannak. Aranypapirból volt az oldala, ezüstpapirból a feneke, kötőtűből az árboca, az orrán piros csillag tündökölt, a hátúlján magyar zászló lobogott, a vitorláján nemzeti címer ékeskedett.
Cserebogár úrfi erre fölment a csillagvizsgáló toronyba, fejére tette a hegyes tetejű süveget, fölütötte a nagy könyvet, egy hosszú messzelátóba belenézett, azután visszajött a gyerekekhez.
– Halljátok meg, gyerekek, hókusz, pókusz, mit mond a tudós cserebogár! Te, Pista pajtás, a ki azt kérded, mikor lesz nyár, kérd el apádtól a kalendáriumot, üsd fel és abban nyomtatásban pontosan megtalálod, mikor kezdődik a nyár.
– Igenis, Cserebogár úrfi.
– Kis Katica hugom, a ki azt kérded, sokáig élsz-e még, halljad meg te is, mit mond a tudós cserebogár? Tudd meg tehát, hogy mával is kevesebbet élsz egy nappal.
– Igenis, Cserebogár úrfi. Köszönöm a szíves fölvilágosítást!
– No most, gyerekek, vigyétek ezt a gyönyörűséges vitorlás hajót a patakra.
A gyerekek elvitték a hajót a patakhoz, szépen rátették a vízre. Pista megfogta a vitorlát, Katica pedig hidat csinált a tenyeréből:
– Tessék, Cserebogár úrfi, besétálni!
Cserebogár úrfi olyan kevélyen, kényesen besétált a papirhajóba, mint egy hajóskapitány. Pista eleresztette a vitorlát és a hajó vígan futott tova a habokon. A gyermekek utána kiabáltak, a míg csak láthatták:
– Hova utazol, kis cserebogár?
– A tengerre, jó Katicám!
– Mit hozol nekünk a tengerről, kis cserebogár?
– Arany almát, ezüst diót, jó Pistikám!
– Tiszteltetjük a tengert, kis cserebogár!
– Majd megmondom néki, kis Katicám, jó Pistikám!
Ezzel a kis aranyhajó eltünt szemük elől, mert egy bokor eltakarta. Cserebogár úrfi pompás papirhajója pedig ment, mendegélt a vízen, patakról a Tiszára, Tiszáról a Dunára...

Hogyan kapom meg az e-könyvet? i Csak tegye a kosárba a terméket (klikkeljen a kosár gombra) és utána menjen végig a regisztrációs folyamaton. (ezt csak egyszer kell megtennie) Miután bankkártyával kifizette a terméket, lépjen be a fiókjába a jobb felső sarokban található bábu ikonnál. Miután a belépés megvolt a megrendelések menüpontban megtalálja a megvásárolt tartalmat/tartalmakat. Klikkeljen rá és azonnal elkezdődik az e-könyv letöltése. Alapértelmezett "letöltés" mappába tölti le a számítógépén. Ezután másolja be az e-könyvolvasójába a letöltött e-könyv fájlt. (Kindle készülékeken a documents mappába kell bemásolni)

Működik az e-könyv olvasómon? Minden e-könyvolvasón olvasható a nálunk vásárolt e-könyv. 

Lehet nagyítani? Igen. Lehet változtatni a betűtípust és méretet. A letöltött e-könyveink ugyan olyanok mint a papírra nyomtatott könyvek.

 

390 Ft
Adatok
Cikkszám
17378